TRETMANI TRAJNE ŠMINKETrajna šminka je popularan kozmetički tretman na kom se  koriste posebni pigmenti za iscrtavanje oblika i bojenje kože. Postupak se obično izvodi na području lica, uključujući obrve, usne i kapke.

Trajna šminka se razlikuje od klasične šminke jer pigmenti ostaju u koži duže vreme, obično između 2 i 5 godina. Za razliku od tetovaže, trajna šminka ne prodire tako duboko u kožu i pigmenti s vremenom blede.

Trajna šminka obrva je popularna opcija za žene koje žele popuniti redje ili previše tanke obrve. Postupak uključuje odabir prirodne boje, iscrtavanje oblika obrva i unošenje pigmenta u  kožu.

Trajna šminka usana takodje je popularna opcija za žene koje žele poboljšati izgled svojih usana. Ova tehnika uključuje odabir boje, iscrtavanje kontura i bojenje usana.

Trajna šminka kapaka može vam dati izgled punijih i definisanijih očiju. Ovaj postupak obično uključuje iscrtavanje linije duž trepavica ili iznad gornjeg kapka.

Kao i kod bilo koje kozmetičke procedure, važno je da pronađete kvalifikovanog i iskusnog stručnjaka za trajnu šminku.

Ako razmišljate o trajnoj šminci, važno je imati realna očekivanja i razumeti da boja tokom vremena može izblediti. Međutim, trajna šminka može vam pomoći da se osećate

 sigurnije i samouverenije u svom izgledu, olakšati vam jutarnju rutinu i uštedeti vam vreme i novac koji bi inače potrošili na svakodnevno nanošenje klasične šminke.