news

Najčešće greške u toku lash liftinga

Bojana Vasović

I ako tretman lash liftinga deluje prost, vrlo često zna da zadaje glavobolje jer sam krajnji rezultat se ne vidi ili dođe do oštećenja trepavica. 
Iz tog razloga hajde da pređemo neke od grešaka koje se vrlo često dešavaju a da niste svesni kako je do toga došlo. 

Prva situacija je loš odabir jastučića tj premali jastučić za uvijanje. Ukoliko koristite najmanji jastučić ne mora da znači da ćete dobiti najuvijenije trepavice i najbolji efekat. Ja čak vrlo često koristim M veličinu a ređe S veličinu. Velika je razlika izmedju veličina jastučića, da napomenemo i jastučiće sa dodatkom brojeva pri veličini kao što su npr М1,М2...

Trepavice ne smeju da prelaze 70% jastučića. 

Druga situacija na ovoj slici jeste nedovoljno raščešljane trepavice. Obratite pažnju kako su trepavice slepljene. Trepavice moraju biti raščešljane u jednom smeru složene jedna do druge.

Treća situacija je sami krajevi, oni ne smeju biti ovako uvijeni, po ovoj slici reklo bi se da su same faze došle u kontakt sa krajevima trepavica što bi trebalo izbegavati jer je dlaka na tom delu dosta tanja i slabija. Faze su namenjene za nanošenje 50-70% trepavica ne na celu dužinu. Bitna je ta tačka gde se trepavice uvijaju a ne krajevi. 

 

Na ovoj slici možemo primetiti da trepavice sem što su slabo uvijene, na samim krajevima uopšte nisu ni pipnule jastučić za uvijanje. U toku nanošenja trepavica na jastučić potrebno je da 100% trepavica bude složeno i uvijeno. Nemojte preskakati početak i krajeve jer to na kraju bude mnogo loš krajnji efekat. Ružno je kada su neke trepavice uvijene a neke nisu. 

Razloga loše uvijenosti na slici može biti mnogo, loša priprema, neadekvatni jastučići za uvijanje, neproveren materijal za rad...

Na ovoj slici se opet može primetiti početak koji je preskočen u uvijanju, loše složene trepavice na jastučić kao i krajeve oka gde je sam jastučić išao preko trepavica i izlomio ih pa samim tim i dodatno spustio vizuelno pogled klijenta. 

 

Nadam se da sam uspela da vam pomognem prikazom samih primera gde se vrlo često greši.

Moje ime je Bojana Vasović i u svetu lepote plivam već više od 10 god, zaljubljenik sam u svoj posao i kao i svi bila sam nekada na samom početku i volela bih da sam imala ovakve tekstove gde bih mogla da se informišem o svemu što me je mučilo. Iz tog razloga volim da pišem kako bi pomogla koliko god je do mene. Nemojte misliti da ste loši ukoliko grešite, sve je to deo početka i posla. Bitno je da se trudite i raspitujete oko svog posla, da ulažete u svoje znanje i materijal koji će vam dodatno olakšati posao. Verujte u sebe, materijal u ruke i vežbajte.

Ukoliko želite da saznate sve o lash liftingu možete kupiti i online edukaciju i odslušati sve bitne stvari koje se tiču samog tretmana i videti demonstraciju na modelu korak po korak. 

KLIK ZA VIŠE INFORMACIJA

Srećan rad.

 


Newer Post


Leave a Comment

Please note, comments must be approved before they are published